MDF плоскостиMDF (medium density fiberboard) в превод означава плоскости от фибри със средна плътност. Това са фини дървесни влакна слепени и пресовани при висока температура със свързващи вещества. MDF плоскостите могат да бъдат ламинирани или фурнировани (покрити с фурнир от естествена дървесина). По този начин придобиват красив и устойчив вид подходящ за използване при изработка на мебели за дома и офиса. Също така те подлежат и на боядисване с бои на водна основа, така могат да се получат огледално гладки повърхности.

MDF ПлоскостиMDF плоскостите са по-добър материал в сравнение с другите популярни материали като ПДЧ, гипсофазер или масивно дърво по няколко причини. На първо място MDF са изработени от много фина консистенция, която позволява плоскостта да е изключително гладка. В същото време материала не е ронлив и е много подходящ за изработката както на малки елементи така и на декоративни такива. Към горните качества не можем да не добавим устойчивостта на MDF плоскостите към влагата. Тези плоскости няма да се деформират или набъбнат, когато се използват в среди с висока влажност.

MDF плоскостиMDF е много гъвкав строителен материал, който може да се използва в най-различни приложения. Днес масово мебелите за дома и офиса се изработват от MDF плоскости или плоскости от ПДЧ. Всеки от материалите има своите предимства и преимущества в конкретни случаи. Ако имате предпочитания към някой вид плоскости винаги може да се обърнете към фирма за мебели по поръчка и да получите качеството което търсите.

Разгледайте и нашата галерия за кухненско обзавеждане, обзавеждане на хол, обзавеждане на спалня, както и наши проекти на мебели по поръчка.