Плоскости от ПДЧ-пресовани дървесни частициПДЧ означава пресовани дървесни частици. Това са плоскости, които са направени от пресовани малки дървесни парчета слепени със смолисти вещества. За да може така направената плоча да е по-устойчива и разнообразна, по отношение на цветове и текстури, се полага двустранно покритие. Това покритие може да бъде както дървен фурнир така и ламинирана повърхност. Днес на пазара има голямо разнообразие от покрития от които можете да избирате.

Плоскостите от ПДЧ са по-евтини, по-плътни и по-хомогенни в сравнение с естественото дърво и шперплата. Използват се преди всичко в направата на корпусни мебели. Поради структурата им обаче не са подходящи при фина обработка, тогава за предпочитане са MDF плоскостите.

За домакинствата от значение са освен ниската цена и факта че се чистят много лесно, не се влияят от влага, химически субстанции и разтворители и са устойчиви на температури до 180° C.

Днес масово мебелите се изработват от плоскости от ПДЧ или от MDF плоскости. Мебелите от масивно дърво са се превърнали в скъп лукс, който се поддържа трудно и все по-рядко се намира на пазара. За това пък възможностите, които предоставят новите материали, за модерен интериор на достъпни цени се приема с огромен интерес.

Разгледайте и нашата галерия за кухненско обзавеждане, обзавеждане на хол, обзавеждане на спалня, както и наши проекти на мебели по поръчка.