Кухнята е една от най-използваните стаи в дома ни. Поради тази причина, за да се чувстваме добре трябва да се погрижим тя да е максимално ефективна. Вероятно сте чували за правилото на “работния триъгълник”. За тези от вас, които не са, това е пространството, което се образува между трите най-употребявани зони в кухнята. Това са зона за запасяване, зона за миене и зона за готвене.

Shema-kuhnenski-zoni

Идеята е готвача да може бързо и ефективно да се придвижва между хладилника, печката и мивката. В така образувания триъгълник не трябва да има препятствия, които да пречат. Също така разстоянието между трите най-употребявани места трябва да оптимално т.е. с минимум движения да стигаме до всяка една точка. Разпределението на тези работни места зависи от вида кухненско обзавеждане.

1-row 2-rows island l-shape u-shape g-shape

За да имате функционално и удобно кухненско обзавеждане е съществено да се доверите на професионалисти за проектирането на кухнята. Избора на мебели по поръчка е най-удачен, тъй като така освен че мястото в кухненското помещение ще бъде максимално оползотворено, правилото на триъгълника ще може да се приложи по най-удобния за вас начин. Доверете ни се и ние от Сити Мастер ще направим за вас кухня на която всеки би завидял.

Разгледайте и нашата галерия за кухненско обзавеждане, както и наши проекти на кухни по поръчка.